Булевард "Черни връх" пропадна заради строителството на метрото

Дупка широка близо два метра и дълбока също толкова зейна на столичния бул. "Черни връх" близо до хотел "Кемпински", заради строежа на софийското метро. При инцидента няма пострадали, няма пропаднали коли.

Районът с дупката е отцепен. Пропадането се е получило в крайното платно в посока към хотел "Хемус". Около дупката асфалтът се е напукал в диаметър около два метра.

"Мястото е обезопасено. Има и укрепителни действия. Тъй като това е строителна площадка, ние нямаме компетентност да преценяваме доколко действията са адекватни на ситуацията. Имаме уверение, че се работи по въпроса и проблемът ще бъде отстранен. Не са се обадили, не са уведомили диспечерите, тук е може би пропускът на ръководителя на строителната площадка, но може би са преценили, че трябва да се уведоми контролът по строителството”, каза Веска Георгиева, началник на Столичния инспекторат, цитирана от "Фокус".

На място пристигна и директорът на столичен Метрополитен Стоян Братоев, който заяви, че вероятната причина е теч на спукан водопровод, който е подкопал участъка.

Малко по-късно дупката бе запълнена с баластра и бетон. Районът ще остане заграден най-малко до утре вечер. Движението по бул. "Черни връх” няма да бъде спирано.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?