"Булгаргаз" оглавен от бивш шеф на свободна зона и пенсионен фонд

"Булгаргаз" оглавен от бивш шеф на свободна зона и пенсионен фонд

Държавната газова компания "Булгаргаз" има нов изпълнителен директор. Това е Петьо Ангелов Иванов, който заема мястото на назначената от правителството на Пламен Орешарски в края на 2013 г. Дафинка Янкова, сочи справка в Търговския регистър, където смяната е внесена за вписване.

Решението е взето на 2 февруари и е поредната смяна в управата на обществения газов доставчик след направената точно преди Коледа миналата година замяна на Анна Димитрова с Илиян Кирилов Дуков, който преди това е бил в управата на друго държавно дружество – "Булгартел", което е също от структурата на "Българския енергиен холдинг". Дуков е син на депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова, а името му е свързано с управлението и участието като съдружник в редица фирми за търговия, инвестиции и консултиране.

Според справка на Mediapool в Търговския регистър, новият директор на "Булгаргаз" Петьо Иванов за кратко време е бил в съвета на директорите на "Свободна зона-Русе" от февруари 2013 до октомври 2013 г. Горе доли по същото време и отново за доста кратко той е бил и в съвета на директорите на Пенсионно-осигурително дружество "Алианц България" – от август 2013 до края на октомври 2013 г. Там той вероятно е представлявал НЕК, която държи 34 на сто от акциите на пенсионния фонд. 

Освен това Петьо Иванов е бил съдружник във варненската консултантска компания "ВМП Консулгинг" в периода от 2011 до края на октомври 2014 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?