България бе обявена за аутсорсинг дестинация на годината

България бе обявена за аутсорсинг дестинация на годината

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според Европейските аутсорсинг награди за 2015 г., организирани от британската Национална аутсорсинг асоциация, съобщи Българската агенция за инвестиции (БАИ) в петък.

В средата на 2015 г. страната ни е номинирана сред трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и РЮА.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бурно развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната, отбелязват от агенцията. Софтуерната индустрия вече формира 1.74 на сто от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600 на сто.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, посочват от БАИ. Тя цитира данни, че само за последните 12 месеца - до средата на 2015 г., откритите нови работни места в сектора са 41 000.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място - с членството в ЕС и затова все повече компании избират страната ни за износ на услуги, допълва агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес