"България без цензура", ВМРО и Земеделски народен съюз подписаха коалиционно споразумение

Лидерите на партиите "България без цензура, на ВМРО и на Земеделски народен съюз подписаха коалиционно споразумение. Николай Бареков, Красимир Каракачанов и Румен Йончев подписаха документа в зала "Съединение" на Историческия музей в Пловдив.

Споразумението ще важи за три избора, съобщи Бареков. По думите му партиите ще излязат заедно на евроизборите през май, а след това и на предсрочния вот за парламент, който ще поискат при успех на евровота. Коалицията ще е заедно и на президентските избори. Промяната може да бъде дадена само от нови полически субекти и управление, изцяло загрижено за хората, каза Бареков.

Излизаме на евровота с програма за управление на България, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му коалицията е плод на дълги разговори не само на базата на принципите на обединението, но и на база идейни ценности.

Целта ни е да изнесем политиката от жълтите павета и тя да започне да се прави по селата и градовете, при тези, които хранят България, коментира лидерът на земеделците Румен Йончев.

По думите му коалицията ще продължава да бъде по площадите, "защото искаме ясен мандат-поръчение да сложим край на този парламент, край на тази неуспешна серия от българските политици".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?