България би Аржентина и е на път към полуфиналите в Световната лига

България би Аржентина и е на път към полуфиналите в Световната лига

Националният ни отбор по волейбол постигна изключително важна победа с 3:1 срещу Аржентина и е на път да се класира на полуфиналите на Световна лига. Успехът срещу домакините на турнира може да се окаже и достатъчен за класиране, ако третият отбор в групата Италия също ги победи.

Мачът бе много труден за България, а в отделните геймове резултатът бе 28:26, 25:23, 20:25, 25:23. Срещата се игра пред 5000 зрители в зала "Естадио Истас Мавинас" в Мар дел Плата. Допълнително препятствие пред българите бе тежката аклиматизация, защото освен голямата часова разлика в Аржентина в момента е зима.

След мача диагоналът на българите Цветан Соколов коментира, че е много щастлив от успеха.

"Беше труден мач за нас, но сме много щастливи от тази победа. Първият гейм беше равностоен и беше важно да го вземем като начало. В тази Световна лига всеки мач е труден, но се надявам да изиграем следващия си мач също на високо ниво", сподели Цецо Соколов.

Треньорът на Аржентина Хавиер Вебер призна, че неговият отбор не е успял да поддържа добро ниво на игра през цялата среща.

"Имахме много добри моменти, но не играхме през цялото време така, както трябваше. Когато играем срещу много добри отбори като България, обикновено сме близо до победата, но за съжаление не успяваме да я постигнем", коментира Вебер.

Вторият мач на България е срещу Италия, които са бронзови медалисти от олимпийските игри в Лондон.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?