България частично е изпълнила препоръките на Съвета на Европа срещу расизма

България частично е изпълнила препоръките на Съвета на Европа срещу расизма

Комисията срещу расизма към Съвета на Европа представи заключенията си по изпълнението от България на препоръките, отправени в доклад от 2014 година, предаде БТА във вторник.

Отчита се, че препоръките са били изпълнени частично от нашата страна. Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък. Положението на мигрантите и търсещите убежище в нашата страна не се е подобрило в последните две години.

По втората препоръка - Комисията за защита от дискриминация да предоставя възможност за подаването на сигнали на повече езици - България е проявила изобретателност, се посочва в документа. Въпреки че нашата страна засега дава възможност чужденци да използват услугите на комисията на друг език само онлайн, с помощта на виртуален преводач, това се възприема като частично изпълнение на задачата.

Съветът на Европа препоръчва формулярите, освен на български, руски, френски, немски и английски език, да може да бъдат подавани и на турски език, тъй като той също се използва в нашата страна.

Споделяне

Още от България