България да превърне Кадафи в заложник на делото срещу медиците, призова депутат от БСП

"Смятам, че не трябва в България да допринасяме за ескалацията на истерията около изказването на Кадафи за война срещу България, но липсата на реакция също не води до нищо добро. Трябваше да има реакция от страната ни още, когато имаше обвинение биотероризъм срещу нас", заяви депутатът от Коалиция за България" Евгени Кирилов пред Дарик радио. По неговото мнение Муамар Кадафи иска да ни диктува някаква своя политика, а България трябва да доведе нещата до това, че той да се почувства заложник на делото с българските медици, а не ние да сме заложници в процес с българи, които са невинни. "Трябва да застрашим личния режим на Муамар Кадафи", заяви Кирилов.

"Визитата на либийския лидер в Брюксел не доведе до нищо положително за него, той не постигна абсолютно нищо", заяви депутатът и допълни, че България има огромен ресурс да помогнем на нашите осъдени в Либия сънародници и не сме толкова безпомощни". Той подчерта, че нашите медици са използвани основно за вътрешнополитическа употреба.

"Моето мнение е, че ЕС реагира достатъчно солидно с България в позицията си по делото в Либия, Съветът на Европа също действа в същата посока, трябва да мобилизираме международната подкрепата за медиците както трябва, за да разбере Кадафи, че не е на прав път", заключи Кирилов, който е български представител в ПАСЕ.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: