България е домакин на европейски семинар за "виртуалния начин на работа"

През тази седмица България е домакин на едноседмичен европейски семинар, посветен на "виртуалния начин на работа". Двадесет, избрани след строга селекция студенти от университети в различни европейски държави като Германия, Франция, Испания, Белгия, Италия, Великобритания и България, работят в София и Разлог с международни академични експерти в областта на глобалните тенденции в развитието на нови форми на работа, създадени с помощта на новите технологии, социалните мрежи и интернет.

България е избрана за домакин на това финансирано от Европейския съюз събития, не само като страна членка на съюза, която предлага добри условия за организиране на конференции при относително ниски разходи, но главно заради присъствието на местния пазар на филмови и телевизионни студия, международни центрове за телефонни услуги и други бизнеси, основани на информационните технологии.

Организатор от българска страна на семинара е Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН. Семинарът ще помогне на на студентите да развият своите докторантски проекти, уменията си да правят проучвания и ще им предостави възможност да разговарят за перспективите на България да се развива като център за високи технологии в областта на културата с експерти от местната филмовата и телевизионна индустрия и със специалисти по електронни игри.

Ръководител на проекта е професор Кийт Рандл от университета Хартфордшир във Великобритания.

Проектът е финансиран по линия на европейската COST Action "Динамики на виртуалната работа" – програма, която събира във виртуална мрежа учени от 30 държави да работят заедно по въпросите на виртуалния и дигиталния начин на работа.

COST Action (движение за европейско сътрудничество в областта на науката и технологиите) пък е една от най-продължително работещите Европейски Рамки поддържаща сътрудничеството между учени и изследователи от Европа.

Споделяне

Още от България и ЕС

Колко време давате на новия парламент?