“България ер” оспорва търг за самолетни билети на властта

Авиокомпанията “България ер” е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу резултатите в конкурса за доставка на самолетни билети за Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), става ясно от регистъра на КЗК.

“България ер” е отстранена от конкурса, а на първо място е класирана офертата на туристическа агенция “Атлас Травълс”, уточниха от регионалното министерство.

Поръчката "Осигуряване на самолетни билети и пълен набор корпоративни туристически услуги при служебни пътувания в страната и чужбина на служителите на МРРБ" е обявена в края на ноември 2011 г. Тя е за срок от 24 месеца и е за 500 хил. лева с ДДС. Оферти са подали 7 участника, но от МРРБ не съобщиха имената им, нито параметрите на предложенията.

“Атлас травълс” е получила най-висока комплексна оценка, информират от регионалното министерство. Вероятно агенцията е предложила най-големи отстъпки от цените на самолетните билети и таксите за обслужване.

В края на 2011 г. КЗК обвини "Хорнит" ООД, "Бългериан ВИП Травъл" ООД и "Астрал Холидейз" АД, че са съгласували цените си при участие в търг за самолетни билети за служебни полети на държавните служители. Сигналът срещу трите туроператорски компании бе подаден от финансовия министър Симеон Дянков.

Конкурсът е обявен от подчинения на Дянков Централен орган за обществени поръчки преди повече от година – през септември 2010 г., но се проваля на няколко пъти заради процедурни нарушения. Поръчката е за самолетни билети за две години и е за 2.5 млн. лева.

Споделяне

Още от Бизнес