"България Ер" пуска до половин година полети София-Пекин

До половин година "България Ер" трябва да пусне редовни полети от София до Пекин и от Варна и Бургас до Минск, след като в сряда правителството одобри авиокомпанията за превозвач, който да експлоатира въздушните линии между България и Китай и Белаторс.

"България Ер" получава правото да предоставя транспортни услуги по редовните въздушни линии София - Алмати - Пекин – София, Варна - Минск - Варна и Бургас - Минск - Бургас след спечелен конкурс,х съобщиха от правителствената пресслужба.

Линиите са договорени с правителствени спогодби и назначаването на български въздушен превозвач на авиационните пазари България-Китай и България-Беларус ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от и за България, се посочва в прессъобщението. Това от своя страна създава условия за засилване на търговско-икономическите връзки и стокообмена с

двете страни, за привличане на нови приходи от туризъм, а също така - увеличаване на приходите от превоза на пътници и товари и намаляване на цените на самолетните билети по линии до Китай и до Беларус с реална конкуренция.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?