България готова да помогне за потушаването на пожарите в Северна Македония

сн.:Архив

България е готова да окаже помощ за потушаване на пожар в Северна Македония.

Президентът Румен Радев и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски са обсъдили в телефонен разговор възможността страната ни да помогне при гасенето на пожара в труднодостъпната планинска местност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка.

Обсъдено е било правителствата на двете държави да договорят включването на българска пожарна техника, която да съдейства за овладяване на ситуацията там.

Президентът Радев е запознал Пендаровски с усложнената пожароопасна обстановка и в у нас.

Служебният премиер Стефан Янев пък е провел проведе телефонен разговор с премиера на Северна Македония Зоран Заев във връзка с разразилите се пожари в югозападната ни съседка.

Янев е също изразил готовност при необходимост България да окаже подкрепа на Северна Македония за справяне с бедствието. Той подчертал пред Заев, че в няколко части на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената стихия и правят всичко възможно, за да окажат помощ на населението.

От Българската противопожарна служба увериха, че ще окажат помощ, както винаги са го правили досега. Преди повече от три години нашите спасители вече се притекоха на помощ на Северна Македония по време големите наводнения в Скопие.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?