България и Италия заедно ще отразяват миграционния натиск

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и италианският му колега Матео Ренци се договориха за задълбочаване на сътрудничеството за справяне с миграционния натиск. Това стана на среща между двамата министър-председатели, която се проведе в Рига по време на Срещата на високо равнище на Източното партньорство, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Както Средиземноморието, така и българската Югоизточна граница са подложени на засилен миграционен натиск и само съвместните действия ще позволят успешното справяне с
увеличаващите се потоци към нашите граници, както и в борбата с каналджийството, отбелязаха Борисов и Ренци.

По време на разговора българският премиер посочи пред колегата си проведената успешна акция преди дни в страната ни, когато бяха задържани 150 нелегални имигранти и двама чужденци, организиращи незаконна миграция.

С оглед на ангажиментите на Ренци на 23 и 24 май, когатобългарският премиер ще бъде в Рим, двамата избраха да проведат срещата си в рамките на форума в Рига. Италианският
министър-председател прие поканата на българския си колега за посещение в София, което вероятно ще се проведе непосредствено след визитата на върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?