България и Катар ще си сътрудничат в борбата с престъпността

Бойко Борисов. Сн. Архив БГНЕС

Междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността подписаха премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Борисов е на поредно посещение в Катар.

На срещата между двамата премиери в Доха арабската държава е заявила интерес към сътрудничество с България в областта на транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите в понеделник двустранни срещи между ресорните министри.

В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации е било подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите „Катаргаз“ и „Булгаргаз“.

По-късно през деня правителствената пресслужба съобщи, че България може да участва със свои строители в реализацията на многомилиардната инвестиционна програма на Катар във във връзка със световното първенство по футбол през 2022 г. За това са говорили премиерът Борисов и изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на световното първенство Хасан Абдула ал-Зауади.

Борисов се запознал и с някои от крупните проекти, които предстои да бъдат изградени през следващите няколко години от чуждестранни компании.

В Доха премиерът е придружаван от вицепремиерът Румяна Бъчварова и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Божидар Лукарски, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България