България и Румъния ще рекламират заедно туризма си в Шанхай

България и Румъния планират да подготвят рекламни презентации на общи туристически услуги за предстоящото изложение в Шанхай от 13 до 18 ноември, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) във вторник. Възможностите за общи промоции за китайския пазар са обсъдили по време на Световното туристическо изложение WTM в Лондон българският и румънският зам. –министри на туризма Иво Маринов и Кристиян Бархалеску.

Общото представяне ще е в рамките на Дунавската стратегия, по която двете съседни държави са съкоординатори за оперативна ос 3 (туризъм, култура и мултикултурен диалог).

От ведомството съобщиха още, че Маринов е дал интервю за "Евроспорт“, в което подчертал тясната връзка между туризма и спорта. По думите му страната ни предлага отлични природни условия за хората, които търсят приключения, екстремни преживявания или спортът е част от тяхното ежедневие. Освен това България има традиции в организирането на престижни спортни състезания, които привличат допълнително число туристи, казва зам.-министърът.

Той дава за пример скорошния тенис турнир на шампионките в София и признаването на България за новооткрита голф дестинация за 2012 г. от  Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO). Освен това страната ни ще бъде домакин на турнира The Volvo World Match Play Championship на Северното ни Черноморие. Пампорово пък ще приеме отново гигантския слалом за жени, който е част от състезанията за европейската купа – ново признание за отличните условия за спорт и почивка в българските планини.

“Евроспорт“ ще излъчи интервюто заедно с част от представянето на страната ни в Лондон, допълват от МИЕТ.

Споделяне

Още от Бизнес