България иска нови разпити на част от пострадалите израелски туристи

Четирима от пострадалите при атентата в Бургас израелски туристи трябва отново да бъдат разпитани, защото ръкописните им показания са неразбираеми, съобщи следователят по случая Георги Илиев.

Той каза пред Дарик радио, че до дни Върховната касационна прокуратура ще изпрати в Тел Авив молба за правна помощ. От следствието много държат да получат и в писмен вид разпита на Гилат Коланги, чийто съпруг загина при атентата. Младата жена вече разказа пред израелски медии, че мъжът ѝ се скарал с атентатора край багажното отделение на автобуса минути преди взрива.

Следователят каза още, че след многото сигнали от граждани, които твърдят, че са разпознали по снимката терориста, има и няколко сериозни, които изискват по-голямо внимание.

По 90 сигнала всеки ден постъпват в следствието, след като МВР разпространи снимка на атентатора от летището в Бургас, съобщи Георги Илиев.

Все още няма информация за това кой е собственик на СИМ-картата, която беше открита при взривения автобус, обясни Илиев. Той подчерта, че към момента не може категорично да се твърди, че тя е на атентатора. Следовател Георги Илиев не пожела да коментира има ли данни за водени телефонни разговори два месеца преди атентата между Ливан и Бургас, каквато информация съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Три седмици след кървавия терористичен акт все още не е идентифициран извършителят, нито предполагаемите му съучастници.

"Това не означава, че разследването не напредва", каза още Илиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?