България избрана за финала на алтернатива на Евровизия 2020

Виктория е българският участник в отменената Евровизия 2020

Подготвените за Евровизия 2020 песни на България и още девет държави бяха избрани от зрителите на германската държавна телевизия А Ар Де във финалната десетка на алтернативен конкурс на отмененото тазгодишно издание на прояваат, което трябваше да се състои в Ротердам.

В събота вечерта А Ар Де организира алтернативен певчески конкурс, наречен "Европейски певчески конкурс - Германският финал". Ззрителите на германската телевизия изгледаха клиповете на всички над 40 изпълнители, които трябваше да участват в Евровизия в Ротердам от 12 до 16 май. Те гласуваха и избраха от тях 10 страни за големия си национален финал. Сред тях е и песента на българката Виктория. Другите са  представителите на Дания, Италия, Русия, Малта, Исландия, Швеция, Азербайджан, Швейцария и Литва, предаде ДПА

Финалът ще бъде следващата събота, като само германски зрители ще имат възможността да изберат победителя. Шоуто ще се излъчва на живо от Хамбург без публика, посочва ДПА.

В събота вечерта пък специализираният за новини за Евровизия сайт съобщи, че Исландия е победител в друга алтернативна онлайн версия на Евровизия, наречена Еврострийм 2020 (Eurostream2020). В нея пак са участвали всички участници в отменената Евровизия 2020.

Имало е два полуфинала и накрая от 26 песни на финала е победило исландското изпълнение, а българската песен е останала на девето място.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?