България изпрати втори самолет с помощи за Беслан

Специалният самолет Ту-154 излетя с втора пратка помощи от България за пострадалите от терористичния акт в Беслан в началото на септември т.г. Даренията са събрани по инициатива на президента и с прякото съдействие на Българския червен кръст и фармацевтичната фирма Астра Зеника, съобщиха от прессекретариата на Георги Първанов.

Лекарствата, предоставени от Астра Зеника, са на стойност около 6 хиляди лева. Освен тях самолетът превозва болнични легла, два портативни медицински апарата, 8 кашона медицински биолин, гипсови превръзки, ортопедични и болнични консумативи. Дарението включва също 100 кашона дрехи, обувки, ученически пособия и играчки, както и 100 кашона сладки.

В специалната дарителска сметка на БЧК за пострадалите в Беслан към момента са постъпили общо 64 хиляди лева.

Първият полет с помощи за Беслан беше на 9 септември т.г. Тогава със съдействието на президентската администрация бяха събрани лекарства, дрехи и детски играчки. Превозени бяха и даренията, организирани от Министерство на здравеопазването, както и помощите, събрани във всенародната благотворителна акция на Българския червен кръст.

Споделяне

Още от България