България няма да опрощава, а ще разсрочва дълга на Ирак

България няма да опрощава, а по-скоро ще разсрочва дълга на Ирак към страната ни, предвид потенциала на иракската икономика и нефтения сектор. Това е заявил финансовият министър Милен Велчев на среща със Самюъл Бодман, заместник-министър на финансите на САЩ и ръководител на американската делегация за годишната среща на ЕБВР, съобщиха от финансовото министерство.

Съединените щати настояват за действия по преструктуриране на иракския дълг, за да стане възможно неговото обслужване. Велчев обаче е наблегнал на важността на дълга за България и заявил, че не би трябвало да се очаква голямо опрощаване от наша страна.

Пред Самюъл Бодман Велчев още веднъж е настоял България и САЩ да подпишат спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. Той е предал на Бодман два материала, разработени от "Ърнст енд Янг" и Американската търговска камара. В единия от тях е описано подробно защо е необходимо подобно споразумение и с какво то ще допринесе за увеличаване на американските инвестиции в България, а вторият материал е превод на българското данъчно законодателство, необходим за изработването на проекта на споразумението.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?