България открива търговско представителство в Скопие

България открива търговско представителство в Скопие

Ново търговско представителите ще открие България в Македония. То ще е разположено в Скопие и ще бъде открито от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев имакедонския му колега Кире Наумов в четвъртък.

По-рано през деня в Скопие ще се проведе  двустранен бизнес форум, който ще бъде открит от заместник министър-председателя на Република България Томислав Дончев и заместник министър-председателя на Република Македония Кочо Ангюшев, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Република Македония е важен икономически партньор, предвид предимствата на македонския пазар за българските фирми, като ниски транспортни разходи и изисквания към стоките, сходни с тези на българския пазар. Членството на България в ЕС предизвиква интереса на македонските фирми, което е добра предпоставка за активизиране на бизнеса и търговския обмен", аргументира се кабинетът за новата търговска служба.

Заради големия интерес, дори от три месеца в командировка в Скопие е търговското аташе, което ще оглави представителство. Целта е да се установят предварително контакти с институции и бизнес организации. Вече са идентифицирани и няколко потенциални проекти, които ще бъдат представени по време на откриването на службата.

Споделяне

Още от Бизнес