България отстъпи на Бразилия с 1:3 гейма

България отстъпи на Бразилия с 1:3 гейма

България загуби от Бразилия с 1:3 (22:25, 23:25, 25:22 и 24:26) в първия мач между двата отбора и се нуждае от задължителна победа във втория, за да се класира за финалите на Световната мъжка лига по волейбол.

Във Варна в четвъртък българите загубиха по идентичен начин първите два гейма. Играта вървеше равностойно до 18-тата точка, след което бразилците правеха разлика от 2-3 точки и я задържаха до края.

В третия гейм ролите се размениха и резултатът бе намален. Българският отбор обаче нямаше сили за повече, загуби и чегвъртия гейм и пропусна да доведе нещата до тайбрек.

Като цяло играта на отбора на Силвано Пранди куцаше заради слаб сервис, лошо посрещане на противниковия сервис и оттам – слаба атака. Най-стабилен сред българите бе капитанът Владимир Николов, който завърши с 20 точки.

Така Бразилия си осигури първото място в групата с 28 точки. България е втора с 25 и ще трябва задължително да победи във втората среща с многократните олимпийски и световни шампиони в петък от 18 часа, за да стигне до финалния турнир в Аржентина като най-добър втори отбор от групите.

Положението на българите се усложни, след като късно в четвъртък Сърбия успя да обърне резултата от 0:2 до 3:2 срещу Италия в група „В”. Италианците са първи с 28 точки, а Сърбия – втора с 26.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?