България отстъпи на Сърбия на финала в Европейската лига по волейбол за жени

България отстъпи на Сърбия на финала в Европейската лига по волейбол за жени

Българският женски национален отбор по волейбол постигна най-големия си успех за последното десетилетие като се класира за финала на Европейската лига. В решаващия мач в неделя вечер обаче отстъпи на Сърбия.

В изключително драматичен петгеймов мач на холуфинала в събота българките надиграха в Анкара домакините на финалната четворка на турнира от Турция.

Българският отбор игра изключително силно в първите два гейма и ги взе убедително с  25:19 и 25:17. В третия гейм неочаквано играта на българките се срина и те загубиха катастрофално с 11:25. В равностойния четвърти гейм туркините надделяха с 25:23. Те започнаха силно и петия гейм и бяха на крачка от успеха при 12:6. Тогава обаче българките заиграха като в началото на мача и направиха невероятното – стопиха разликата от цели 6 точки и спечелиха с 15:13.

"Феновете, всички в залата видяха един луд ма. Все едно се возех на влакче на ужасите”, заяви след мача пред Дарик радио треньорът на българките Драган Нешич.

През по-голямата част от финалния мач българките бяха равностойни на отбора на Сърбия. Те поддържаха равновесието дълго време през първия и втория гейм, но в края им отстъпиха по един и същи начин с по 20 на 25.

Истинските си възможности българският отбор показа в третия гейм, спечелен от него убедително с 25:16.

Докъм 20-та точка на четвъртия гейм играта също продължи оспорвано. Няколко грешки на българките в края обаче наклониха везните на страната на сръбския отбор - 25:22. 

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?