България подаде контестация срещу сребърния медал за Йовчев на халки

Българската делегация в Атина е подала жалба срещу съдийството по време на финала на халки от програмата на спортната гимнастика, в който бългаският ас Йордан Йовчев остана втори с 9,850 т., съобщи Радио "Гонг".

За шампион съдиите определиха представителя на домакините Димостенис Тампакос с 9,862 т. След кратка консултация представителите на българската делегация начело с министър Иванов и и.д. шефът на БОК Белчо Иванов написаха и подадоха контестация срещу съдийството.

След края на финала президентът на България Георги Първанов, който бе в залата, заяви, че изпълнението на Йовчев е било най-доброто. Към думите му се присъедини и спортният министър Васил Иванов-Лучано.

По-рано вчера Йордан Йовчев завоюва и бронзов медал на земя.

Българският президент Георги Първанов се срещна с гръцкия премиер Костас Караманлис, предаде агенция АНА. Пред журналисти и телевизионни екипи държавният ни глава поздравил гръцкия министър-председател за много добрата организация на игрите.

"България върви добре с медалите и постиженията", казал Караманлис, а българският президент отговорил, че "на други Олимпиади сме се представяли по-добре". "Има надпревара и благородно съревнование между гръцки и български спортисти", казал Първанов, а гръцкият премиер добавил, че " то е в рамките на феърплея". След срещата двамата ръководители не са правили изявления, отбелязва атинската агенция.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?