България, Румъния и Унгария да са домакини на Евро 2020 като антикризисна мярка

Съветът на чуждите инвеститори в Румъния предложи северната ни съседка, заедно с България и Унгария, да кандидатстват за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2020 г. Това е и едната от антикризистните мерки, които съветът предлага на правителството в Букурещ, предаде БНР.

В съвета на чуждестранните инвеститори в Румъния членуват представителите на основните водещи фирми и финансови институции.

Организацията предложи в петък проект от 12 точки, който според нея ще подобри икономическата ситуация в страната. Сред тях е и общата кандидатура за съседните България и Унгария за европейските футболни финали през 2020 година. Анализаторите на съвета са изчислили, че това ще донася годишна инвестиция в Румъния от около милиард евро, основно за инфраструктура.

Сред другите предложения е и създаването на електронно правителство, гъвкаво трудово законодателство, контрол чрез сертифицирани частни фирми на митническите потоци, по широко използване и на държавните пари и на европейските фондове в инфраструктурните обекти.

Споделяне

Още от Спорт