България ще отвори туристически център в Москва

Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева и кметът на София Стефан Софиянски подписаха споразумение за създаване на български туристически информационен център в Москва.

Предстои създаването на още два туристически центъра в чужбина - във Франкфурт и в Париж.

Столична община ще предостави недвижим имот от 165 кв.м. в централната градска част на руската столица, съобщи Софиянски. Той допълни, че до три месеца "Главболгарстрой" ще приключи ремонта на помещението и центърът ще започне работа.

Имотът е получен от замяна с руското кметство, на което пък софийската община е предоставила сградата на ъгъла на ул. Раковски и ул. Московска.

В туристическия център ще има представители на два български курорта, 4 туроператорски фирми, работещи в Русия и на авиокомпания "България еър", уточни заместник-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов.

Той допълни, че с електронната обработка и издаването на туристически визи за 1 ден, България вече е възстановила потока от туристи от времето преди въвеждането на ограничението за гражданите на Русия. През 2003 г. ръстът на руските туристи, посетили страната ни, е 26 % спрямо 2002 г., като само за януари 2004 г. техният брой се е увеличил с 56 % спрямо същия период на 2003.

Туристическият център ще предлага информация не само за известните български курорти, но и за новите продукти, свързани с развитието на специализирания туризъм - селски, културен, еко и други.

Споделяне

Още от България