България смени представителите си в "Южен поток"

Човек от "Булгаргаз" става съдиректор на фирмата за реализацията на газопровода у нас

Сменени са българските представители в дружеството за строежа на газопровода "Южен поток" на територията на България, научи Mediapool от два независими един от друг източници. Това е станало на общо събрание на акционерите на "Южен поток България" в понеделник, потвърдиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Така от поста изпълнителен директор от страна на България е махнат Георги Гегов и на негово място е сложен Илия Иванов, който досега беше член на съвета на директорите на държавната "Булгаргаз".

В съвета на директорите на "Южен поток България" влизат изпълнителният директор на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) Боян Боев, който ще смени и на тази позиция предшественика си в БЕХ Михаил Андонов, а на мястото на Борис Тодоров, който също е член на управата на "Булгаргаз" влиза Йордан Желев, който по неофициална информация е финансист в БЕХ.

Тримата руски представители в дружеството остават, по неофициална информация.

Не е ясно дали промените в управата на "Южен поток България" ще наложат такива и в "Булгаргаз" и в газовия оператор "Булгартрансгаз", където Георги Гегов е член на борда на директорите.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?