България тръгна със загуба от САЩ в Световната лига по волейбол

Цветан Соколов не може да повярва, че са загубили двубоя

Мъжкият национален отбор по волейбол започна с фалстарт участието си в Световната лига и разочарова хилядите фенове в препълнената зала "Конгресна" във Варна. Днес от 20 часа е втората среща.

Двубоят започна отлично за българите, които поведоха на САЩ с 2:0 гейма, но загубиха срещата с 2:3 в отделните части 25:19, 25:22, 25:27, 19:25, 12:15.

С мощната подкрепа на публиката съставът на Камило Плачи тръгна уверено. Тодор Алексиев и Николай Николов дадоха аванс на тима, който постепенно бе увеличен и достигна 14:8. След техническото прекъсване Тодор Скримов се отчете с две точки и ас, а до края на частта българите нямаха проблеми за да спечелят първия гейм с 25:19.

Бомбеният сервис на Цветан Соколов беше решаващ за спечелването на втората част с 25:22 точки.

Обратът започна в третата част, като играта вървеше точка за точка. Българите имаха два мачбола за спечелването на гейма, а оттам и на срещата, но се провалиха. Така американците взеха третата част с 27:25.

Четвъртият гейм започна по идентичен начин, докато гостите не поведоха с 12:9. Те отново взеха аванс от три точки при второто техническо прекъсване и до края не се отпуснаха, за да затворят с 25:19.

Тайбрекът тръгна в полза на САЩ и българите отново влязоха в ролята на догонващ в резултата. Американците поведоха с 3:0, след което Йосифов намали до 4:5. Битката на игрището бе за всяка точка, но националите вече изнемогваха в опитите си да намалят резултата. Гостите си осигуриха три мачбола при 14:11 и първият бе пропуснат след грешка на Сандър, но при следващото разиграване не сбъркаха и огорчиха зрителите във Варна.

След срещата треньорът на националния отбор по волейбол Камило Плачи призна, че е останал недоволен. "Не успяхме да спечелим третия гейм и затова загубихме от САЩ. Натрупаната умора даде отражение, защото не успяхме да задържим ритъма от първите две части. Увеличихме грешките от сервис. Вече не беше толкова ефективен, а от там и нивото на атаката беше по-ниско", каза Плачи.

Той поздрави отбора на САЩ за силната им игра в края на мача, с която за затворили срещата в тяхна полза. "Такива обрати са част от играта. Трябва да имаме търпение и вяра. Ще се опитаме да се подготвим възможно най-добре за мача в събота", каза Плачи.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?