България заплашва да не допусне щангисти от Азербайджан до Олимпиадата

Българската федерация по вдигане на тежести заплашва да блокира участието на Олимпиадата в Лондон на натурализираните щангисти Боянка Костова и Валентин Христов, съобщи Ройтерс.

 

Родените в България Костова и Христов станаха състезатели на Азербайджан, след като местната федерация по вдигане на тежести се съгласи да изплати на българската компенсация от 400 хил. евро.

Христов има бронзов медал от световното първенство в Париж, което се проведе през ноември. Сега обаче Българската федерация е поставила условие за изплащането на допълнителна компенсация, ако азерите искат двамата щангисти да участват на Олимпиадата в Лондон.

"Ще им разрешим да вдигат в Лондон, само ако получим допълнителна компенсация. Подписахме договор с азерите, което разрешава на Костова и Христо да участват само на световни първенства, не и на олимпиади", заяви председателят на Българската федерация по щанги Неделчо Колев.

Според азерите обаче в договора няма клауза за изплащане на допълнителна компенсация.

"Ако българите продължават да настояват на своето, ще обсъдим какви легални мерки да вземем срещу тях", категорични са в Баку.

Споделяне

Още от Спорт