България започна със загуба на Световната лига по волейбол

Архив

България започна със загуба старта на Световната лига в Германия. Българските волейболисти загубиха с 0:3 (16:25, 18:25, 21:25) от Аржентина първия си мач в петък. Днес от 18 часа излизат срещу аутсайдера Португалия.

 

Това беше първия официален двубой след сътресенията в отбора след олимпийската квалификация в София и оставането на Радостин Стойчев на треньорския пост.

 

Ключов фактор за загубата от Аржентина се оказа перфектното посрещане на съперника, коментира селекционерът Стойчев.

 

Аржентинците показа супер ефективност в нападение с реализирането на 44 от 63-те си атаки. В същото време българите успяха в едва 34 от 72 опита. Освен това аржентинците направиха общо 9 блокади срещу само две в актива на Георги Братоев.

 

"Нямахме никакъв шанс срещу това аржентинско посрещане, което доведе и до много ефективно нападение. Аржентина изигра целия мач по такъв блестящ начин, че беше трудно да се играе срещу тях", заяви Стойчев след срещата.

 

"Загубихме мача, защото атаката ни не беше ефективна. Аржентина направи много висок процент на посрещане. Опитахме се да ги натиснем с начален удар, но не се получи", добави капитанът Владимир Николов.

 

В първата среща Радостин Стойчев заложи на Владимир Николов на диагонала, Георги Братоев като разпределител, в центъра играха Теодор Тодоров и Виктор Йосифов, а посрещачи бяха Матей Казийски и Тодор Алексиев.

 

Днешният противник на българите – отборът на Португалия също загуби първия си мач он Германия с 0:3 гейма ( 23:25, 15:25, 19:25).

 

Българският отбор ще има възможност да търси реванш за загубата от Германия, която претърпя на олимпийската квалификация в София, в последната си среща във Франкфурт.

Споделяне

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?