България завърши втора в групата си в Лигата на нациите по футбол

Националният отбор направи равенство 1:1 срещу Словения в София

България завърши втора в групата си в Лигата на нациите по футбол

България завърши на второ място в група 3 от дивизия С от Лигата на нациите по футбол и така не успя да се изкачи в по-горната дивизия на турнира.

В последния си мач националите ни завършиха 1:1 със Словения в понеделник вечерта на националния стадион "Васил Левски" в София. България откри чрез резервата Галин Иванов в 69-та минута, но четвърт час преди края Словения изравни чрез Миха Зайц.

По същото време Норвегия победи Кипър с 2:0 като гост.

България се нуждаеше от успех с три гола разлика, за да завърши на първо мястов групата.Преди последния двубой българите и норвежците бяха с равни точки.

Така в крайното класиране Норвегия завършва с 13 точки, а България – с 11. Кипър остава на трето място с 5, а Словения е последена в групата с3 точки.

За България равенството носи трети пореден мач без победа, след като в началото отборът започна Лигата на нациите с три поредни победи.

Националният селекционер Петър Хубчев изрази задоволство от представянето на отбора в Лигата на нациите. "Не обичам много да споделям какво говорим в съблекалнята, но общо взето изразих благодарност към момчетата. Не само за този мач, но и за работата им през цялата година", каза Хубчев пред БНТ.

"Играхме на предела на физическите си възможности. Имаше и емоция. Момчетата знаеха резултата от другата среща и емоцията ни подведе още малко. Но другият мач няма значение. Аз не съжалявам за нищо в този турнир", каза Хубчев.

Треньорът нарече участието на българския отбор в Лигата на нациите повече от полезен урок. "Шест мача на високо ниво не могат да се сравнят с приятелските мачове, които щяхме да играем вместо тях, затова беше полезно", посочи Хубчев.

"Кажете ми за коя футболна сила не е проблем, ако излязат три-четири основни фигури. Какво остава за нас? Но във футбола винаги има контузии, картони и т.н. Няма какво да се оправдаваме за това, че са отсъствали някои играчи", добави селекционерът.

По повод участието на националния отбор в по-горна урна в жребия за европейските квалификации Хубчев изрази задоволство. Той не беше запознат с това и обяви, че ще донесе още самочувствие на отбора.

"Тренираме три или четири дни преди мач. Много е трудно за такъв кратък период да се наблегне на някакви детайлни неща. Затова исках да подобрим себераздаването, друго не ми оставаше. Но всеки трябва и сам да се усъвършенства", каза още Хубчев.

Следващата цел пред националния отбор по футбол са квалификациите за Евро 2020, които започват през март.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?