Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Булгартабак Холдинг" АД само с тричленно ръководство

0 коментара

На извънредно общо събрание на акционерите на "Булгартабак Холдинг” АД, провело с в петък, акционерите решиха да се премине към едностепенна форма на управление – тричленен съвет на директорите. Освободени бяха досегашните членове на надзорния и управителния съвет на дружеството.

Новият съвет на директорите се състои от Александър Манолев, Георги Костов и Иван Биларев.

Председател на новия директорски борд ще бъде Александър Манолев, който досега е бил директор на дирекция в "Мобилтел” ЕАД. За зам.-председател беше избран Георги Костов, който е директор дирекция "Преструктуриране и приватизация” в "Булгартабак Холдинг" и зам.-председател на досегашния управителен съвет на дружеството. Третият член на новия борд - Иван Биларев - остава на поста изпълнителен директор на дружеството.

На заседанието е било взето решение за разпределяне на неразпределена печалба на дружеството между акционерите в размер на 40 млн. лв.

Общото събрание не взе решение за разпределяне на допълнителна вноска дивидент за акционерите в размер на 50 на сто от печалбата на дружеството за 2008 г. по годишния финансов отчет след данъчно облагане и отчисления, направени за фонд "Резервен".

Общото събрание е освободило членовете на одитния комитет на дружеството Гергана Алексиева, Атанаска Георгиева и Валентин Груев и на тяхно място са били избрани Юлиян Николов, Емилия Янева и Ивелина Бахчеванова.

---

Александър Манолев е роден на 28 април 1976 г. Завършил е University College of London, Великобритания – специалност Икономика. Специализирал е в Будапеща (Унгария), в Прага (Чешка Република) и в Лондон (Великобритания). От 2001 г. до средата на 2002 г. работи в Националната асоциация на общините на Република България, а след това поема поста изпълнителен директор по търговските въпроси в „Транскарт” АД. От 17 май 2004г. до 12 май 2005г. е директор дирекция „Интеграция и развитие” в ЗАД „Булстрад Виена Иншуранс Груп” АД. След това е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Булстрад Здравно Осигуряване” АД. От декември месец 2006 г. до настоящия момент е в екипа на „Мобилтел” ЕАД, като директор дирекция.

Иван Биларев е роден на 31 декември 1960 г. Завършва Висшия Селскостопански институт, Пловдив. От 1984 г. до 1987 г. е технолог, ръководител в АПК „Неврокоп”, Гоце Делчев, а от 1988 до 1995 г. е заместник-председател на Съвета на директорите и заместник-директор по производствените и търговските въпроси в „Гоце Делчев-БТ”. Председател е на Съвета на директорите на „Благоевград-БТ” в периода 1995 – 1996 г. До 1997 г. е член на Управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг”АД и ръководител на направление „Тютюни”. От 1997 до 2005 г. е председател на Управителния съвет на „Никотиана-БТ”. През декември 2005 г. е избран за член на Управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг”АД и председател на Съвета на директорите на „София-БТ”. Заема и поста директор дирекция „Тютюни” в Холдинга. От края на ноември 2008 г. е на поста изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг” АД.

Георги Костов е роден на 11 април 1953 г. Завършва Икономическия техникум в Благоевград. Следва специалност „Управление и планиране на народното стопанство” във Висшия икономически институт „Карл Маркс” (понастоящем Университет за национално и световно стопанство). От 1978 до 1982 г. работи в „Благоевград-БТ”, след което преминава на работа в „Завод за печатни платки”-Благоевград. От 1994 г. е търговско-икономически директор в „Благоевград-БТ”, а от 1998 до 1999 г. е изпълнителен директор на благоевградската фабрика. От 1999 до 2001 г. е изпълнителен директор на „Пирин харт”-Разлог. В периода 2001 до 2005 г. е последователно директор на дирекция „Производство на тютюневи изделия и тютюни” и изпълнителен директор на „Булгартабак холдинг”. От декември 2005 г. е заместник-председател на Управителния съвет на холдинга и директор на дирекция „Преструктуриране и приватизация”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Подкрепете Mediapool.bg с 5€, за да разчитате и занапред на независима, професионална и честна информационно-аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Подкрепете Mediapool.bg с 5€, за да разчитате и занапред на независима, професионална и честна информационно-аналитична медия.