Булгартабак отпусна още 2 млн.лв. за покриване на неизплатени заплати

Управителният съвет на "Булгартабак холдинг" реши да отпусне още 2 млн.лв. за попълване на фонда за финансиране на социалните разходи от приватизацията, съобщи в сряда пресслужбата на тютюневия холдинг. Средствата ще бъдат използвани приоритетно за изплащане на просрочените заплати и осигурителни вноски в четири цигарени фабрики - "Хасково БТ", "Видин БТ", "Шумен БТ", "Асеновград БТ" и в тютюнопреработвателното предприятие "Дулово БТ".

С отпуснатите в началото на октомври 1 млн.лв., средствата във фонда достигат общо 3 милиона, с които холдингът започва изплащане на забавените заплати, уточниха от Булгартабак.

Неизплатените заплати на работниците в дружествата в тежко финансово състояние са над 4 млн.лв., като само "Хасково БТ" дължи над 2.286 млн.лв.

Фондът за финансиране на социалните разходи от приватизацията на дружествата в групата на "Булгартабак холдинг" вече започна изплащането на просрочени заплати и обезщетения. Първото плащане - на 151 429 лева, беше направено във Видин. 15 души от работещите в дружеството получиха дължимите заплати и обезщетения, припомниха от пресслужбата на холдинга.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: