Булгартабак удължи с месец срока за офертите за четирите цигарени фабрики

Булгартабак удължи с четири седмици срока за подаване на оферти за покупката на четирите цигарени фабрики "Благоевград БТ", "Стара Загора БТ", "София БТ" и "Пловдив БТ".

Вместо до 30 септември, оферти ще се приемат до 29 октомври, петък, съобщиха в четвъртък от холдинга.

Решението е взето от Надзорния съвет на Булгартабак по искане на един от тримата кандидат-купувачи. Според съобщението, надзорниците са се съгласили с искането заради кратките срокове, предоставени за дю-дилиджънс на четирите цигарени дружества и необходимостта от по-задълбочен анализ на тяхното състояние.

Тримата кандидат-купувачи "Филип Морис", "Бритиш Американ табако" и "Импириъл табако" започнаха огледа на фабриките в средата на август. ОТ Булгартабак не уточниха кой кандидат е поискал удължаване на срока, но в медиите вече се появиха информации, че "Филип Морис" ще настои за това.

Четирите фабрики се продават в два пакета. В първия са "Благоевград БТ" и "Стара Загора БТ", заедно с търговските марки Виктори, Престиж, Мелник, Невада, Кънтри, Верея и Шипка. Във втория са "София БТ" и "Пловдив БТ", заедно с търговските марки Средец, Трезор, Ню Лайн, ММ, Фемина и Арда.

Споделяне

Още от Бизнес