Бунт срещу Арафат заради новия палестински шеф на сигурността

Бъдещето на палестинското правителство остана несигурно след оставката на премиера Ахмед Корая. Един от министрите заяви пред журналисти, че Корая няма да оттегли оставката си, въпреки че палестинският президент Ясер Арафат отказва да я приеме, предаде Би Би Си.

Кабинетът ще се срещне отново в понеделник за нови дискусии за това как да реши кризата, която бе породена от серията отвличания в ивицата Газа.

Няколко хиляди палестинци не се съобразиха с въведеното извънредно положение и протестираха срещу промените в службите за сигурност, извършени от Арафат в опит да сложи край на кризата.

Въоръжени палестинци от групировката Бригадата Ал-Акса, която е против промените, нападнаха участък на силите за сигурност край бежанския лагер Хан Юнис и го запалиха. Според някои съобщения те са освободили и държаните там затворници. Групировката, която е свързана с движението Фатах на палестинския лидер Ясер Арафат, заяви, че ще извърши нови нападения, ако новоназначения шеф на силите за сигурност, генерал Муса Арафат, който е роднина на Ясер Арафат, не се оттегли от поста. Генералът отказва да подаде оставка.

Споделяне

Още от Свят