Бунт в затвор в Одеса – ранени, заложници и бягство на затворници

Бунт в затвор в Одеса – ранени, заложници и бягство на затворници

Безредици избухнаха в затвор в южния украински град Одеса и доведоха да масово бягство на затворници, предадоха местни медии.

Интернет порталът "Думская" съобщи първоначално, че сградата на затвора е обхваната от пламъци. Предварителната информация гласеше, че има заложници и жертви, а безредиците са довели до масово бягство на затворници.

По-късно тази информация бе опровергана. "Загинали няма, информацията за бягство и вземане на заложници се оказа фалшива, в момента вътре работят специалните части", посочи информационният портал. Той публикува снимки на хора, задържани пред самия затвор и отведени обратно в него.

Украинската полиция съобщи, че при сблъсъци със затворници, барикадирали се в място за изтърпяване на наказания в Одеса, са ранени четирима надзиратели, предаде Асошиейтед прес.

В близост до сградата има много коли на бърза помощ и полицията, а също и на специалните полицейски сили.

Въдворените в Южната наказателна колония в украинския град Одеса затворници са се разбунтували заради извършваните от персонала обиски, съобщиЛюдмила Денисова, упълномощената по правата на човека към Върховната рада.

По думите ѝ по време на бута затворниците са успели да вземат за заложници трима медици и трима надзиратели.

"Сега те са освободени. Ситуацията е под контрола на полицията, осъдените се разпръснаха по локалните сектори", обяви Денисова на страницата си във Фейсбук.

Неин представител в Южния регион на Украйна е отишъл на място, за да получи информация от първа ръка.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?