Бургас - център на престъпни групировки в Югоизточна Европа

Британски вестник съобщава, че България се превръща в европейски център за трафик на бебета. Лондонският “Индипендънт” цитира представител на гръцката полиция, според когото повишеното търсене на деца за осиновяване в Европа прави престъпните групировки все по-богати и по-добре организирани, съобщава сайтът kafene.net.

Интерпол вече определя България като основен център за този трафик и издирва все повече българи, които са станали шефове на престъпните банди, които извършват трафика.

Вестникът пише за четири жени от ромската общност в България, заловени в Гърция, където били подмамени от престъпна банда, за да продадат децата си и проследява пътя и живота им до родния Бургас.

"Индипендънт" описва българското пристанище като център за престъпните групировки от Югоизточна Европа. Той цитира местен шеф на полицията, който казва, че престъпният свят не се занимава само с трафик на наркотици, организирана проституция и рекет. Според него 10 до 15 процента от туристическия бизнес е в ръцете на престъпните групи. Вестникът пише, че трафикът на деца е облекчен от сравнително леките присъди и липсата на свидетели, тъй като много от жените продават децата си доброволно

Споделяне

Още от България