Бургас търси наематели за 34 плажа чрез търг

Тридесет и четири плажа в Бургаско без стопани и концесионери ще бъдат отдадени чрез търг от Министерство на регионалното развитие и областна управа съобщи управителят на бургаска област Константин Гребенаров в понеделник, цитиран от "Бургас.инфо".

Сред тях е и централният плаж на Бургас. Държавата развали договора с досегашния му концесионер - бизнесмена Ваклин Стойновски, заради натрупани задължения. Друг атрактивен плаж сред отдаваните на търг, е и плажът в Лозенец, чийто концесионен договор бе прекратен заради груби нарушения.

Плажовете ще се отдават на търг за 5 години, като цената на тези, които са имали концесионери ще бъде намалена с 30 % , съобщи областния управител.

За да стане атрактивен централният бургаски плаж, трябва да бъдат премахнати рушащите се сгради на него, каза областният управител Гребенаров.

За почистване и поддържане на плажа годишно са необходими около 120 000 лева. Гребенаров каза, че по предварителни разчети около 240 000 лева ще е таксата за отдаването на търг за стопанисване на централния бургаски плаж за сезона.

Споделяне

Още от Бизнес