Бургаски лекари извадиха пет тумора от жена, завърнала се от лечение в чужбина

Лекари от Отделението по неврохирургия в Бургаската болница извадиха 5 тумора от главата на 56-годишна жена. Туморите са доброкачествени, а най-големият от тях е бил с размери 5 на 4 сантиметра, съобщи началникът на отделението д-р Николай Недев.

Преди да се обърне към лекарите в Бургас, жената се е лекувала в много скъпа и рекламирана клиника в съседна държава. Там обаче извадили само един от туморите. За да си позволи операцията в чужбина, семейството на жената продало имоти и платило над 100 000 лева.

Състоянието ѝ обаче се влошило и се наложило да бъде приета в Бургаската болница. След изваждането на останалите тумори от лявата половина на мозъка жената вече е добре и се е прибрала у дома си.

"Това съвсем не е най-сложният случай, правим подобни операции по около 50-70 годишно. В статистиката на отделението това са рутинни операции – за изминалите три години оперираните мозъчни тумори и метастази са 150. Добре е преди пациентите да предприемат каквито и да било пътувания в чужбина, да се консултират с неврохирург, за да им бъде поставена точна диагноза. Специалистът може да прецени дали да останат да се оперират тук, или да търсят помощ в други болници”, коментира д-р Недев.

Първите симптоми на мозъчната онкология са неизяснено главоболие, по-тежко в нощните часове, повръщане сутрин, промяна в характера и поведението, епилептични пристъпи.

Споделяне

Още от България