Бургаски полицаи контактували с Митьо Очите

Бургаски полицаи контактували с Митьо Очите

Висши бургаски полицаи контактували с арестувания за разпространение на дрога несебърски “бизнесмен” Димитър Желязков – Митьо Очите, съобщи в понеделник държавната телевизия БНТ, позовавайки се на собствени източници. Служителите на реда дори се облагодетелствали от връзките си със спрягания от дълги години за топ-бандит по Южното Черноморие.     

Димитър Желязков и една дузина негови приближени бяха “закопчани” преди двадесет дни при дълго подготвяна спецакция срещу наркоразпространението в Бургаския регион. След нея обаче не е съобщавано свил ли се е пазарът на наркотици и как върви предлагането им.

Контакти на хора от различни нива на полицията и бандата на Митьо Очите са засечени в хода на разследването. По делото са събрани голямо количество записи, направени със специални разузвнавателни средства и разрешени от съда, припомня БНТ, пред  която прокурори, следователи и оперативни работници твърдят, че сега започва истинската работа по разнищването на организацията, нейните канали и връзки.

След ареста на групата се появиха и медийни публикации, според които не само полицаи, но и политици поддържали “топли” взаимоотношения с Желязков.   

Пред БНТ началникът на бургаската полиция комисар Павлин Димитров коментира, че ако има нарушение от страна на служители на МВР, те ще бъдат проверени. “Работим, спазвайки закона и в условията, изисквани по НПК”, добави той.

Преди Павлин Димитров полицията  в морския град се оглавяваше от Красимир Петров, който в края на 2005 г. стана директор на гранична полиция.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?