Бургазлия ще лежи 11 месеца в затвора за изтеглени 445 лв. от чужда карта

Бургазлия ще лежи 11 месеца в затвора за изтеглени 445 лв. от чужда карта

Окръжният съд в Бургас осъди на 11 месеца затвор Боян И. за изтеглени 445 лева и 44 стотинки от чужда дебитна карта, след което виновникът ги е възстановил на пострадалия. Това става ясно от съобщение на съда до медиите.

Окръжният съд в Бургас е одобрил споразумението постигнато между Окръжната прокуратура в града и подсъдимия Боян за 11 месеца затвор.

Подсъдимият се е признал за виновен, че през периода от 5 август 2017 г. до 16 август 2017 г. е направил транзакции от чужда дебитна карта без съгласието на титуляра.

Боян, който изглежда е хазартно зависим,  е наредил общо 12 транзакции от банковата сметка на титуляра. От тях 6 плащания на обща стойност 445.44 лева са направени по електронен път към  "Еврофутбол Лимитед", "Мобилтел" ЕАД и "Ипей" АД.

Другите 6 транзакции за 133.58 лева са към търговците "TELEMATIC INTERACTIVE BG", "Еврофутбол лимитед", "LIMESCO NICOSIA CY", "Ипей" АД и  "ВИП  ОФЕРТА БГ", но те не са били завършени.

Окръжният съд в Бургас е приел, че деянието  е  извършено от  Боян И. виновно и умишлено. Така е причинил имуществени вреди за 445.44 лева, които по-късно са възстановени на пострадалото лице, но въпреки това е осъден на 11 месеца затвор, е посочено в  съобщението на съда. Определението на Окръжния съд в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Споделяне

Още от България