Бури в Германия взеха две жертви и предизвикаха транспортни проблеми

Бури в Германия взеха две жертви и предизвикаха транспортни проблеми

Двама души загинаха, а транспортната инфраструктура е сериозно пострадала в резултат на силните бури, връхлетели вчера Северна Германия, предаде ДПА.

Петдесетгодишен мъж е загинал, след като дърво се стоварило върху колата му в Холденщет, велосипедист е тежко ранен от друго паднало дърво в района.

Осемдесет и три годишна жена е загинала, след като колата ѝ се блъснала в съборено от вятъра дърво в Гифхорн, провинция Долна Саксония.

На берлинските летища Шьонефелд и Тегел имаше отменени полети, а летищната управа съобщи, че днес се очакват закъснения. По-късно бе съобщено в Туитър, че летищата са възобновили нормално работа, посочва Ройтерс.

Над 800 души бяха блокирани вчера на основната жп гара в Бремен заради спрени влакове. В града, а също в Хамбург, Хановер и Касел железопътна компания "Дойче бан" осигури спешно на пътниците спални вагони за подслон.

Рокконцерт на група "Гънс енд роузис" пред 70 000 души в Хановер беше прекъснат от бурята, но групата се качи отново на сцената, след като дъждът отмина.

Бури вчера бушуваха и в южните части на Германия, но щетите там са минимални.

След като вчера съобщи за проливни дъждове, градушка и ветрове със скорост до 120 км/ч, рано днес националната метеорологична служба отмени повечето предупреждения за лошо време. Последната от поредицата бури се очаква днес в провинция Бавария, южно от река Дунав.

Споделяне

Още от Европа