Буш потвърдил пред Г-8 ангажимента на САЩ в полза на силния долар

Президентът Джордж Буш потвърди на срещата на Г-8 ангажимента на правителството си в полза на силния долар, заяви високопоставен представител на Белия дом в египетския курорт Шарм ел Шейх, където снощи американският президент пристигна от Евиан.

В Шарм ел Шейх днес Буш ще се срещне с арабски лидери. След това американският президент ще отпътува за Акаба в Йордания, за разговори с израелския и палестинския премиери Ариел Шарон и Махмуд Абас.

Според американския представител, пожелал да остане анонимен, президентът потвърдил позицията на правителството си в подкрепа на силния долар. По-голямата част от разговорите за икономиката на срещата на Г-8 били съсредоточени върху инициативите, които всяка страна предприема, за да засили икономиката си, добавил същият източник, цитиран от АФП.

Според него Буш описал подробно своя план за съживяване на икономиката и създаването на работни места чрез намаляване на данъците и изслушал какво правят другите ръководители за извършването на структурни реформи в икономиките си.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?