Буш прати ръкописно писмо на Станишев

Повече от месец след визитата  на американския президент Джордж Буш у нас, от посолството на САЩ са изпратили в Министерски съвет ръкописно писмо до премиера Сергей Станишев, за да му благодари за разговора им на 11 юни на “Дондуков” 1.

“Скъпи Сергей, високо ценя вашата откровеност и проницателната ви визия за развитието на страната и на двустранните ни отношения. Желая ви, съвместно с българския парламент, да постигнете успехи в осъществяването на реформите, които са на дневен ред”, се казва в писмото, съобщиха в понеделник от правителствената информационна служба.

По време на срещата им през юни Буш нарече българския премиер “Мистър Клийн”. Всъщност точната фраза, предадена на медиите от българския посланик във Вашингтон Елена Поптодорова, била “Сега виждам, че имате доказателства за борба с престъпността, за което ви поздравявам. Искам вие да останете като "г-н Порядъчност" (Mr. Clean)".  

Двамата си размениха и подаръци. Буш отнесе във Вашингтон позлатено копие на съд от Панагюрското златно съкровище, а Станишев получи кожено рокерско яке, на което бе избродирано името му и знамената на България и САЩ, намек за “страстта” на Станишев по моторите.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?