Бузлуджа почервеня - хиляди другари отбелязаха 130 години социалистическо движение

Бузлуджа почервеня - хиляди другари отбелязаха 130 години социалистическо движение

Хиляди социалисти се събраха на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, за да отбележат 130 години организирано социалистическо движение в България, предаде БТА.

Седмица преди предсрочните парламентарни избори на историческото място дойдоха и водачите на листи на "БСП за България" и представители на коалиционните партньори. Те се качиха на сцената под звуците на песента "Една българска роза" в изпълнение на Маргарита Хранова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отиде при хората на поляната и им раздаде червени рози.

Доц. д-р Искра Баева от инициативния комитет за отбелязване на 130-годишнината припомни как се ражда българската социалдемокрация. Тя посочи задачите на БСП и лявата общност у нас– да изгради един по-човечен свят.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че днес са на Бузлуджа, за да отдадат почит на Димитър Благоев и неговите съмишленици, които преди 130 години поставят началото.

"130 години борби, ставане и падане, грешки и възходи, но 130 години стремеж към по-добро бъдеще на България", заяви Корнелия Нинова.

Промяната започна от нас и наш дълг е да я завършим, каза Нинова по повод изборите на 11 юли. Тя заяви, че преизчисляване на пенсиите ще има, ако ще и да е условие за създаване на кабинет.

Тази година наградата на Националния съвет на БСП на името на Димитър Благоев получи проф. Петър-Емил Митев.

От сутринта на историческата поляна под върха се извиватхора под звуците на Берковската духова музика. По традиция на събора има щанд на вестник "Дума", както и апетитна скара.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?