Бягам от министрите със: "Не, няма да стане", премиерът казва: "Не, ще стане"

Бягам от министрите със: "Не, няма да стане", премиерът казва: "Не, ще стане"

Финансовият министър Симеон Дянков обясни в петък как работи в правителството по неблагодарната задача да събира приходите и да реже парите на министерстерствата.

"Нормално е в условия на криза приходният министър, а има само един – аз - от време на време да има спорове с министрите, които харчат", каза Дянков пред журналисти в парламента. ″И аз имам спорове с всички останали министри и с министър-председателя, но това са колегиални спорове. Всички иначе сме в прекрасни отношения”, обясни той по повод на прехвърчалите искри между него и вътрешния министър..

″Всички министри са разходни″, продължи Дянков. ″Моята задача е да бягам от тях и да им казвам : "Не, няма да стане. Не, няма да стане. Не, няма да стане". Същото го казвам и на премиера, но той след третия път общо взето казва: "Не, ще стане".

"И така. Но дори и на Бойко Борисов доста успешно аз обяснявам обикновено защо по време на криза не бива да се харчи толкова, колкото той иска, и колкото другите министри искат", каза още Дянков и допълни, че отговорът на премиера обикновено е: "Да, по време на криза си единственият министър срещу тези, които искат да харчат, но това им е работата. Разбирам ги".

И той отрече да има проблеми между него и Цветан Цветанов.

"С Цветан Цветанов си говорим често, а напоследък още по-често. Всяка седмица се срещаме по няколко пъти, за да си говорим за съвместната борба срещу контрабандата на акцизни стоки. И тази сутрин се срещнахме, преди да дойдем тук (в парламента - бел. ред.)", каза той.

"Аз имам голямо уважение към Цецо Цветанов. Той е направил много и за България, и за партията, и в правителството прави много, така че говорим си често, добри приятели сме", завърши той.

На въпрос - какво ще подари на премиера Бойко Борисов за 51-я му рожден ден Дянков каза: "Мисля още. Питах други министри. Голямата част от тях му подаряват картини, така че аз определено няма да му подаря картина. На тях съм им казал малко в други неща да гледат. Да видим дали можем да се организираме".

Министърът обеща да подари на премиера нещо спортно. Миналата година му подарил топка.

Споделяне
Още от България