Според Сергей Станишев:

Бюджет 2013 "реже живо месо", България е "гето на бедността на ЕС"

"Когато е сринат малкият и среден бизнес следва бедност и безработица"

Бюджет 2013 "реже живо месо", България е "гето на бедността на ЕС"

Приетият тази седмица от парламента бюджет за следващата година "реже живо месо", смята лидерът на левицата Сергей Станишев, който участва в Националния съвет на БСП в събота.

По думите му правителството на ГЕРБ са превърнали България в "гето на бедността на ЕС", добавяйки, че настоящото управление се свързва само със страх, бедност, унищожен бизнес, близо 80 лобистки, корупционни закона и хиляди грешни за страната решения.

"В резултат на всичко това хората плащат сметката, изнемогват и живеят в бедност, когато е сринат малкият и среден бизнес следва бедност и безработица. И преди 4 години бяхме бедна държава, но хората живееха с по-голяма перспектива и покупателна способност", добави лидерът на БСП.

"И подмениха истината със самохвалство. ГЕРБ разсъждава, че всяка лъжа, повторена 100 пъти, става истина. Политиката е подменена днес с крясък и пиар, разумът е подменен с омраза", каза още Станишев, уточнявайки,ч е се надява на изборите догодина партията му да победи ГЕРБ.

По думите му основните стълбове на бъдещото управление трябва да бъдат възстановяване на нормална, отговорна и подотчетна на хората държавност, която е в диалог с неправителствения сектор и обикновените граждани, както и създаване на условия за конкуренция в пазарната икономика и привличане на инвестиции.

Споделяне

Още от България