Бюджетът дава още 150 млн. лв. за довършване на инфраструктурни проекти

С част от допълнителните пари ще се финансира ремонтът на виадуктите на "Хемус" и "Тракия"

Допълнителни 150 млн. лв. отпусна кабинетът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършване на започнати вече инфраструктурни проекти, съобщиха от правителствената информационна служба в сряда след заседанието на Министерския съвет..

 

Средствата ще се разходват за допълнително национално съфинансиране на строежа на участъка Шумен - Белокопитово от автомагистрала "Хемус", моста на р. Стряма, разширението на пътя Русе - Шумен, участъка от път 1-9 - обхода на Поморие - кв. Сарафово, ремонта на виадукти на автомагистралите "Хемус" и "Тракия", както и за допълнително национално съфинансиране на обекти от проект "Транзитни пътища – V".

 

Тези проекти бяха обявени през миналата година от правителството за приоритетни, от изключително важен държавен и обществен интерес. Това постановление обаче важи дза една календарна година и това налага приемането на ново решение, което да осигури средствата за довършването на започнатите вече обекти, които имат преходен период на изграждане, допълват от “Дондуков 1“..

 

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?