Бюджетът дава още 150 млн. лв. за довършване на инфраструктурни проекти

С част от допълнителните пари ще се финансира ремонтът на виадуктите на "Хемус" и "Тракия"

Допълнителни 150 млн. лв. отпусна кабинетът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършване на започнати вече инфраструктурни проекти, съобщиха от правителствената информационна служба в сряда след заседанието на Министерския съвет..

 

Средствата ще се разходват за допълнително национално съфинансиране на строежа на участъка Шумен - Белокопитово от автомагистрала "Хемус", моста на р. Стряма, разширението на пътя Русе - Шумен, участъка от път 1-9 - обхода на Поморие - кв. Сарафово, ремонта на виадукти на автомагистралите "Хемус" и "Тракия", както и за допълнително национално съфинансиране на обекти от проект "Транзитни пътища – V".

 

Тези проекти бяха обявени през миналата година от правителството за приоритетни, от изключително важен държавен и обществен интерес. Това постановление обаче важи дза една календарна година и това налага приемането на ново решение, което да осигури средствата за довършването на започнатите вече обекти, които имат преходен период на изграждане, допълват от “Дондуков 1“..

 

Споделяне

Още от Бизнес