Бюрата по труда започват да предлагат безплатни ИТ-курсове

Бюрата по труда започват да предлагат безплатни ИТ-курсове

Водещи компании в сферата на информационните технологии предоставят курсове и семинари за придобиване или повишаване на електронните умения, насочени към безработни и желаещи да се преквалифицират хора. В рамките на обща кампания с Агенцията по заетостта трудовите посредници ще информират безработните за възможностите за включване в курсовете, за свободните работни места и условията за започване на работа в сектора.

Не се изисква предварителна подготовка и знания от хората, които могат да започнат този тип обучения. Завършването на курс или семинар в областта на информационните и комуникационни технологии дава възможност на желаещите да започнат работа в сектора.

Преобладаващата част от курсовете и семинарите, които се предоставят, са безплатни. Към момента списъкът включва образователни инициативи на 20 компании, като информацията се актуализира непрекъснато.

Агенцията по заетостта (АЗ) подкрепя кампанията "eSkills for Jobs” на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), под егидата на Grand Coalition for Digital Jobs на Европейската комисия.

Кампанията се организира в отговор на нарастващото търсене на специалисти в областта на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), които в момента не са достатъчни, въпреки високото ниво на безработица в Европа.

Допълнителна информацията за курсовете е публикувана на страницата на платформата.

Платформата eSkills for Jobs, включва и допълнителна информация и за свободни позиции в ИКТ сектора.

Споделяне

Още от България