Бюрхан Абазов е новият зам.-министър на земеделието

Премиерът Симеон Сакскобургготски назначи в понеделник нов заместник-министър на земеделие и горите, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Шефът на дирекция "Поземлени отношения" Бюрхан Абазов поема поста на Нихат Кабил, който в края на февруари смени освободения министър Мехмед Дикме.

Назначението на Абазов бе очаквано, предвид овакантения зам.-министърски ресор, отговорен за структурната политика, поземлената собственост, преватизация и преструктуриране.

Бюрхан Илиязов Абазов е роден на 17 юни 1965 г. в с.Смирненски, област Русе. Завършил е Висшия селскостопански институт в Пловдив, има следдипломна квалификация по маркетинг и мениджмънт. Бил е председател на Общинската поземлена комисия в гр. Ветово, работил е в частна фирма, занимаваща се със земеделие и животновъдство.

От 2001 г. е директор на дирекция "Поземлени отношения" в Министерството на земеделието и горите. Сред значимите проекти, по които е работил досега, е изготвянето на проектозакона за националната компания "Земя", която трябваше да стимулира пазара на земеделски терени. Документът така и не намери място в програмата на парламента, въпреки че трябваше да влезе в действие през 2004 г.

Споделяне

Още от България