БЗНС-обединен раздруса коалиция ОДС и за малко да я разтури

БЗНС-обединен раздруса коалиция ОДС и за малко да я разтури

Предизборният партньор в ОДС БЗНС-обединен за малко да обяви напускане на коалицията, след като на бурно заседание на партията в събота лидери на три областни структури се разсърдиха и поискаха излизане на партията от коалицията заради това, че не е получила нито едно водаческо място в листите на коалицията. Земеделците били обидени, че не са били зачетени дори в районите, където, според тях, влиянието на партията им било най-силно.

Председателят на формацията Яне Янев повикал спешно лидера на СДС Надежда Михайлова на партийното заседание.

Исканията на обединените земеделци са Георги Пинчев да оглави листата на ОДС в Хасково вместо издигнатия от сините Николай Вълчев, Атанас Железчев да поведе коалицията в Ямбол вместо ветеринарния специалист д-р Илиян Бъчваров, Георги Попов да измести областния шеф на СДС в Монтана Любомир Иванов, а самият Яне Янев да оглави листата на София – област вместо Валентин Василев.

Освен това хората на Янев са поискали още 27 техни представители да влязат в листите на коалицията.

След края на бурното заседание Яне Янев обяви, че партията му все пак няма да напусне коалицията.

Пред Дарик радио в неделя зам.-председателят на СДС Николай Младенов успокои, че коалиция ОДС няма да се разпадне.

Сключените споразумения ще бъдат спазени, защото коалицията ни не е за един ден и само за тези избори, каза той и припомни, че се задават избори за евродепутати, а след тях и президентски избори. Младенов обаче уточни, че на този етап няма основания да се променят водачите на листите.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?