БЗНС-обединен раздруса коалиция ОДС и за малко да я разтури

БЗНС-обединен раздруса коалиция ОДС и за малко да я разтури

Предизборният партньор в ОДС БЗНС-обединен за малко да обяви напускане на коалицията, след като на бурно заседание на партията в събота лидери на три областни структури се разсърдиха и поискаха излизане на партията от коалицията заради това, че не е получила нито едно водаческо място в листите на коалицията. Земеделците били обидени, че не са били зачетени дори в районите, където, според тях, влиянието на партията им било най-силно.

Председателят на формацията Яне Янев повикал спешно лидера на СДС Надежда Михайлова на партийното заседание.

Исканията на обединените земеделци са Георги Пинчев да оглави листата на ОДС в Хасково вместо издигнатия от сините Николай Вълчев, Атанас Железчев да поведе коалицията в Ямбол вместо ветеринарния специалист д-р Илиян Бъчваров, Георги Попов да измести областния шеф на СДС в Монтана Любомир Иванов, а самият Яне Янев да оглави листата на София – област вместо Валентин Василев.

Освен това хората на Янев са поискали още 27 техни представители да влязат в листите на коалицията.

След края на бурното заседание Яне Янев обяви, че партията му все пак няма да напусне коалицията.

Пред Дарик радио в неделя зам.-председателят на СДС Николай Младенов успокои, че коалиция ОДС няма да се разпадне.

Сключените споразумения ще бъдат спазени, защото коалицията ни не е за един ден и само за тези избори, каза той и припомни, че се задават избори за евродепутати, а след тях и президентски избори. Младенов обаче уточни, че на този етап няма основания да се променят водачите на листите.

Споделяне
Още от България