Чарлз и Камила карат меден месец в Балморал

Чарлз и Камила карат меден месец в Балморал

Около 16,45 часа по Гринуич (19,45 българско време), в неделя, принц Чарлз и неговата съпруга Камила заминават за Шотландия. Там те ще изкарат медения си месец в кралското имение Балморал, предадоха АП и АФП.

Британският престолонаследник и избраницата му – Камила Паркър-Боулс, сключиха вчера граждански брак, в кметството в Уиндзор, след 35 години забранена любов. Повече от 20 000 души се наредиха по улиците на градчето, за да приветстват новобрачната двойка.

След 20-минутна церемония, на която не бяха допуснати медии, Камила излезе от сградата като съпруга на бъдещия британски крал и херцогиня на Корнуол. Официални свидетели бяха големият син на принца - Уилям, и синът на Камила - Том.

След това двойката се върна в замъка Уиндзор, където в църквата "Свети Георги" се проведе църковната благословия на брака им. На нея присъстваха 800 гости - приятели, членове на семейството и сановници от целия свят.

В разрез с традицията, булката и младоженецът пристигнаха в замъка Уиндзор заедно с виншевочервен Ролс-ройс Фантом VI.

Сватбата на Чарлз и Камила стана 24 години след церемонията по сключване на граждански брак между Чарлз и Даяна Спенсър, приключил драматично през 1996 г. Година по-късно принцеса Даяна загина при трагична катастрофа в Париж

Вторият меден месец на принц Чарлз обаче ще бъде коренно различен от първия му през 1981 г. Тогава престолонаследникът заведе младата принцеса Даяна на круиз в Средиземно море с яхтата Британика. Двойката се наслаждаваше на слънчевите лъчи и морската вода, преследвана от армия от папараци.

Сега британският престолонаследник и неговата втора съпруга ще изкарат спокоен меден месец в резиденцията Бъркхол в имението Балморал. Тя е разположена на 19 км от импозантния замък Балморал, на брега на река Муик. Това любовно гнезденце, скрито в шотландския лес, е построено през 1715 г., има 14 спални и малък персонал. През 1849 г., кралица Виктория го купува. През ХХ век кралица Елизабет Втора и кралицата-майка Елизабет го превръщат в резиденция на Балморал. Принц Чарлз го наследява след смъртта на баба си през 2002 г.

Настоящата кралица Елизабет Втора също е прекарала част от медения си месец в Бъркхол. Принц Чарлз е водил там и покойната принцеса Даяна, но тя никога не успяла да се почувства в свои води.

Сега принц Чарлз и втората му съпруга ще се отдадат в Бъркхол на любимите си занимания - риболов, дълги разходки и рисуване на акварели, каквато е любителската страст на Камила.

Споделяне

Още от Свят